>:)

Hú, micsoda rekord. Tegnap jártak itt eddig a legtöbben, mióta a blogomat tudom! De persze nagyja csalódhatott, mert nem írtam le semmi gusztustalanságot. Rendesen ezt szoktam csinálni, felkészítem az embert valamire - frappáns bevezető, majd ugysem adok semmit. Az ember fejjel megy a falnak. De senki nem tiltakozik. Nem is éri meg. Lennebb egy kis képzeletbeli monológ (angolul jobban esik).

Wow, un adevărat record. Ieri am avut cei mai mulţi vizitatori, de când există blogul acesta! Desigur marea parte s-or fi simţit dezamăgiţi că n-am scris nicio obscenitate. De obicei fac aşa, las omul să spere - o introducere frapantă, apoi tot nu-i dau nimic. Parc-ai da cu capul de-un perete. Dar nimeni nu protestează. Nici nu merită. Mai jos e un mic monolog imaginar (sună mai bine în engleză).

Whoa that's a record! Yesterday I had the highest number of visitors since this blog exists! Of course most of them might have felt dissapointed because I didn't write anything dirty. I usually do that, I get people's hopes up - a shocking intro, then nothing. It's like hitting a wall. But nobody's objecting. It's not worth it. And here's a little imaginary monologue:

- Hey, wanna go out some time?
- To be honest, I wanna have your babies.
- Sorry?
- I'm not asking you to marry me, just... promise me you'll love me forever and ever (in sickness and health, 'till death do us part)... do you?
- Can we talk about this some other time? I gotta RUN. Keep in touch!
- No? I was just being honest...

8 comments:

 1. uhm.. fftopic, a motto romanul inkabb az "asta da", mint "nu e nimic", mert ugye nem lefordithato magyarrol ;) csak jar a szam

  ReplyDelete
 2. koszi nagyon szepen, nekem nem jutott eszembe ilyen jo forditas, csak megprobaltam korbemagyarazni :D kosz, nagyon hasznos

  ReplyDelete
 3. Jo kis monolog, de ez mitol monolog? Ha mar dubla personalitate-je van az embernek, akkor az mar parbeszed, nem? Es ha ez ket kulonbozo szereplo, akinek meg a teste is kulonvalaszthato (es valoszinuleg errol van szo, ha mar az egyik megengedheti maganak, hogy elmenjen a masiktol--->I gotta run), akkor meg mar plane. Szoval jo kis monolog.

  ReplyDelete
 4. igazad van :) valojaban ez egy parbeszed. csak azert neveztem monolognak, mert egyszer csak kipattant az en egyeduli kutfejembol. s nagyon tetszett :D s leirtam.

  ReplyDelete
 5. Igen, gondoltam hogy azert monolog. De na.. sokat lehet ezen vitatkozni, mint Sorescunak a Iona-jan. Arra azt mondjak monodrama.. nem tudom na. Valojaban nem is szamit. Nem kell mindent beskatulyazni (ezt a szot meg sohasem irtam le.. igy irjak? milyen furcsa:P)

  ReplyDelete
 6. skatulya egy nagyon szép szó... meg a rükverc is :D

  és azért IS monológ, mert néha, mikor el kell döntsél valamit - például hogy mit csináljál az életeddel - hasonlóan meghányod-veted magadban a dolgokat... és rohansz.

  húú de jól tudok írni kommenteket magamnak. de új bejegyzést nem vagyok képes... :P

  ReplyDelete
 7. Na jo, akkor vitatkozzak veled egy kicsit ezen. Ha elhangzik egy allitas, majd egy valasz arra, az szerintem mar dialogus. Habar a magyar megfelelo tartalmazza a "par" szot. Parbeszed. Egy par, aki beszel. De lehet az is, hogy a kerdes es a valasz egy par. Igaz, hogy a parbeszednek nem ez a felepitese, nem allitas parokbol all, inkabb.. a tehnica contrapunctului alkalmazhato ra.
  Amikor sajat magadat akarod meggyozni valamirol vagy egyszeruen nem tudsz donteni, akkor vegulis ket kulon szerepet veszel fel: az egyik elmondja az elonyoket, a masik a hatranyokat, vagy, ha ket dolog kozul kell valasszal, akkor az egyik szerep az egyik dolgot dicseri, a masik a masikrat.
  De nem mindegy ez? A lenyeg az, hogy tetszett az a par sor:)
  Azt mondod, nem vagy kepes uj bejegyzest? O dehogynem. Mar irtal is egyet azota:)

  ReplyDelete
 8. "A lenyeg lenyege lenyegeben lenyegtelen..."

  kosssz... nekem is tetszett :)

  ReplyDelete

Comment as: you can choose Anonymus, Name/URL(you don't need an URL, you can just type in your name!) or you can sign in to a blogger account. Thank you! :)