update


Múlt pénteken voltam buliba a cseheknél - nagyon szép házat bérelnek 6an (3 szoba s egy naaagy nappali). Ittam s táncoltam. Hm. De valójában az volt csodálatos, hogy láttam igazi spanyolokat táncolni! Vagyis ez nem egy film, ezek igazi spanyolok! S nemcsak ők, mindenki más és más országból került ide, és ennek ellenére jól szót értünk. Mindenki nagyon kedves volt, főleg a házigazdák, a csehek :)


Tegnap megint elmentem ugyanabba a buliba, de rossz kedvem volt. Néha... akármennyire kívánnám hogy sikeres szociális lény legyek, nem megy. Nem tudok kiengedni, kinyílni. Akkor se, ha megiszom két pohár martinit. Hát tegnap az alkoholnak annyi hatása volt, hogy nagyon elálmosodtam. :D Meg nem is táncolt senki. És végül haza is jöttem s elaludtam.


Múlt héten... Vasárnap voltunk megint a tengerparton – izé, óceán – ez egyszer csapatostul (a lakótársakkal), csomót fociztunk és egyet úsztam is az Óceánban!!! :D
Hétfőn volt egy francia nyelvvizsga. Kicsit becsináltunk, mert a haladó szintű tanár eléggé durvának tűnik. És hát ettől a vizsgától függ melyik szintre fognak helyezni egész félévben a francia segítő kurzuson. A haladók hetente csak két órát kell járjanak, a középső szint meg négy órát. Viszont a középső szinten ugyanaz a kedves tanárnő tanít, akivel voltunk most szeptemberben. Tehát lehet még jobb 4 órát járni, de nyugodtan :D Aztán remélem kiderül, melyik szinthez tartozom.


Kedden elmentünk az elsőévesek megnyitójára, megismertünk egy-két tanárt, bemutatkozunk az igazgatónőnek és azt mondta elér csütörtökön jönni, a harmadévesek megnyitójára. El is mentünk, ám kiderült hogy egy tanár segítségével ki kell válasszuk a tantárgyainkat és... Ne tudd meg mennyit járkáltunk hogy megtaláljunk mindent. Mindegy. Amúgy is világos, hogy mindenért hülyére kell kínlódd magad, hogy kijöjjön :D Viszont a tanárok mind véééégtelenül kedvesek és segítőkészek!!! Még a titkárnénik is: nem néznek úgy rád mint egy zavaró alsóbbrendű lényre, hanem mindig mosolyognak és segítenek! A helyzet így néz ki: jövő héten elmegyünk minél több kurzusra ami érdekel és majd utána leszögezzük, hogy mire tudunk elmenni (órarend és nehézség szempontjából). Tehát nagyba tervezgetem az időbeosztást :D


Szerda is egy csodálatos nap volt :) Akkor volt a tömegszállítás napja, tehát egész nap lehetett buszozni egyetlen 1 eurós jeggyel. S mi a szép Lorient-ben? Hogy az óceán partján van és - létezik hajó-busz!!! Tehát 4-szer hajókáztunk azon a napon! Port de Peche-ból Port Louis-ba s vissza, majd Port de Plaisance-ból Locmiquelic-be s vissza. Alaposan kihasználtuk a lehetőséget s csomót sétáltunk 3an: Roxana, Tatiana meg én. Hálistennek gyönyörű idő van már régóta. Ma is sétáltunk egy nagyot a Le Ter folyó partján a lakótársakkal.
pusssz

. . . o o o O O O o o o . . .


Vinerea trecută am fost la o petrecere la cehi – ei închiriază o casă foarte frumoasă 6 persoane (3 camere şi o cameră de zi maaare). Am băut şi-am dansat. Hm. Dar de fapt partea minunată a fost că am văzut spanioli adevăraţi dansând! Adică ăsta nu-i un film, ăştia sunt spanioli adevăraţi! Şi nu numai ei, toţi am ajuns aici din diferite ţări şi totuşi ne înţelegem. Toată lumea a fost foarte drăguţă, mai ales gazdele, cehii :)


Ieri m-am dus iar la aceeaşi petrecere, dar nu m-am simţit bine. Uneori… oricât de mult aş vrea să fiu o fiinţă sociabilă de succes, nu merge. Nu pot să-mi dau drumul, să mă deschid. Nici dacă beau două pahare de martini. Păi ieri alcoolul a avut un singur efect asupra mea: am devenit extrem de somnoroasă. :D Şi nici nu dansa nimeni. Şi într-un sfârşit am venit acasă şi-am adormit.


Săptămâna trecută… Duminică am fost iar la mare – uhh ocean – de data asta cu toată trupa (colocatarii), am jucat fotbal şi am şi înotat în Ocean!!! :D Luni am avut un examen de franceză. Ne-am cam pişat pe noi, fiindcă proful de nivel avansat pare destul de dur. Şi în funcţie de examenul acesta vom fi repartizaţi pe diferite niveluri pe tot semestrul la cursul de franceză pentru străini. Avansaţii vor trebui să meargă doar două ore pe săptămână, cei la nivelul mediu patru ore. Însă acolo predă aceeaşi profă drăguţă, care ne-a predat acum în septembrie. Deci poate e mai bine să înveţi 4 ore, dar mai liniştit :D Apoi sper că voi afla la care nivel sunt.


Marţi ne-am dus la deschiderea anului universitar pentru cei din anul I, am văzut câţiva profi, ne-am prezentat directoarei şi ne-a zis că ajunge să venim joi, la deschiderea celor de anul III. Ne-am şi dus, dar am aflat că tre’ să ne alegem materiile cu ajutorul unui profesor şi… Vai cât a trebuit să ne plimbăm ca să găsim tot ce ne trebuie. Woteva. Oricum e clar că tre’ să te chinui ca să iasă ceva :D Însă profii sunt toţi foaaaaaarte drăguţi si săritori!!! Chiar şi secretarele: nu se uită la tine ca la o fiinţă inferioară care le deranjează ci zâmbesc mereu şi te ajută! Situaţia e următoarea: săptămâna viitoare ne vom duce la cât mai multe cursuri care ne interesează şi apoi vom stabili la ce putem să mergem (în funcţie de orar şi dificultate). Deci tocmai îmi plănuiesc orarul :D


Şi miercuri a fost o zi minunată :) Atunci a fost ziua transportului public, deci toată ziua puteai să mergi cu autobuzul cu un singur bilet de 1€. Şi ce e frumos în Lorient? Că e la ocean şi există vapor-buz!!! Deci în ziua aceea ne-am plimbat cu vaporul de 4 ori! Din Port de Peche în Port Louis şi înapoi, apoi din Port de Plaisance în Locmiquelic şi-napoi. Am profitat de ocazie şi ne-am plimbat mult noi trei: Roxana, Tatiana şi eu. Slavă Domnului vremea e minunată de mult timp. Şi azi am făcut o mare plimbare în jurul râului Le Ter cu colocatarii.

pup


3 comments:

 1. Hee.. az a hajo-busz jol hangzik. Azt en is kiprobalnam :D
  Jo nektek, hogy ott jo ido van, itt mar egy hete eleg hideg van, neha meg esik is. Mondjuk engem az eso nem zavar, csak ne lenne hideg, mert azt nem szeretem annyira. :-/
  Azok a multikulturalis bulik is jok lehetnek. Irigyellek ebbol a szempontbol, viszont a sok rohangalast nem szeretnem.:)

  ReplyDelete
 2. Nem vagyunk egyformák.Szerintem semmi bajod a szocializálással, csak nem a te tempód a mindennap bulizás. Különben a fotókról és a beszámolóidból úgy érzékelem, hogy jól érzed magad, s fog menni. Mit, hogy fog menni, már megy minden, mint a karikacsapás. Hát már három hete ott vagy a nagy idegenben, de úgy mesélsz mindenről, mintha itthon lennél, és szép dolgok történnének veled.
  Jó, hogy a tanárok kedvesek, mert legalább tapasztaljátok, hogy van, aki azért lesz tanár, hogy átadja a tudást a fiatalabbaknak, s nem azért, hogy könyökvédős tintanyalóként mindennap bemenjen az iskolába, ledarálja a szöveget, és hazamenjen.
  Nénutzi, az Obezolix

  ReplyDelete
 3. Kossssz (:
  azert tapasztaltam otthon is jo par rendes tanart... Heureusement :P
  de van itt is, aki ledaralja a szoveget. meg olyan is, aki le se daralja, s szamonkeri :))

  ReplyDelete

Comment as: you can choose Anonymus, Name/URL(you don't need an URL, you can just type in your name!) or you can sign in to a blogger account. Thank you! :)